måndag 11 april 2011

Måndag - Vårtecken - 6

Ännu en måndag har vaknat med sol. Här uppe i vårt avlånga land känner man nu också att luften andas vår och förhoppning om kommande sommarängar. Däremot ser mina blå nyfikna ögon inget utanför huset som jag vill förmedla till övriga Sverige vad gäller vårtecken. Det får därför bli några blommor på en älskad stol, som min kära mor sytt en gång i tiden i petit point. Undrar om någon syr sådant här idag?

8 kommentarer:

 1. nej, sådan handakraft vet man inte om någon ägnar sig åt numera. På loppisar och andra ställen kan man kanske hitta sådana juveler vad beträffar handaskicklighet.
  Jag blir ofta så oerhört impad av allt som kreativa och skapande händer lyckats skapa. Förr var man så jätteduktig och det utan några moderna hjälpmedel.

  Gläds åt din vackra stolsits och ännu mer att det är en älskad modershand som hållit i nål och tråd.

  SvaraRadera
 2. Här har vi riktig sommarvärme idag. Jag hoppas jag hinner hem och plantera några penseer innan jag slocknar för dagen.

  Hoppas solen värmer gott hos dej också för nu vill du säkert också ha vår:)

  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Jag tror det är väldigt få som kan och har tålamod och brodera så smått idag. Otroligt vackert, den ska du vara rädd om.
  Och det var ett fint vårtecken, det är inte alla stolar som har såna sitsar.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Här är det vår för fullt nu!

  Underbart broderi. Jag hade en ljuvlig moster somm broderade en hel soffgrupp med liknande mönster. Fantastiskt vackert, men som sagt vem gör något liknande idag.
  Jag har själv broderat mängder för många år sedan.....nu blir det bara stickning.
  ha det gott där uppe
  kram
  Caroline

  SvaraRadera
 5. Jadå, jag har sytt petit points för inte så länge sedan....men jag är en lillgammal stofil!!
  Tänk att du har så mycket minnen från Norge och Oslo, härligt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Hej tisdag! Förr så sydde även jag petit points. Kuddar och stolsdynor... efter alla flyttar finns inget kvar. Utom en liten rosentavla, när jag tänker efter, den sitter på väggen och är sydd med bara två trådar moulinegarn, otroligt små petit pointsstygn. Ska kanske blogga om den?
  Mina skator är täljda och målade av min far efter en förlaga från Dalarnas hemslöjd under 80-talet nån gång. De är ett kärt minne för mig och ett riktigt vårtecken!

  Ha en härlig tisdag.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Ingen vacker vårvinterbild från norr idag? Ligger det fortfarande snö kvar hos er tro. Kommer ihåg från min tid i Kiruna att då försvann snön inte förrän i maj men det är klart, det ligger ju betydligt högre upp. Ha en bra dag!/Merja

  SvaraRadera
 8. Så du tog skidorna till ditt vatten hål :) här har vi inte en snödriva kvar, tack och lov säger jag...ha det gott, kramen

  SvaraRadera