fredag 20 november 2009

Fredagshälsning ♥ ♥ ♥

Fortfarande surväder i norr. Förstår inget, vart är världen/vädret på väg????
Tänder ett ljus runt min lummekrans och skall sätta igång med ett litet bak av gult bröd. Gäller att baket blir lyckat då priset på saffran är högre än guldpriset, över 60 kr/gram.
Ha en trevlig fredag och mys på!!!!

13 kommentarer:

 1. Saffran har blivit mycket dyrt, men det är ju så gott. Alla köper säkert ändå. Här är också grått och regn, så mörkt så jag tände lampor inne runt lunch.
  Ha en bra helg
  Kram kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Så gott med saffransbröd, nu blev jag sugen.
  Det är grått i sörmland också.
  Man får tända ljus hela tiden för att höja mysfaktorn.
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Är saffranet så dyrt i år och jag som älskar saffran. Tur att jag har lite kvar sedan ifjol. Ska försöka hinna med det innan 1:a advent, för det är liksom en tradition att då ska vi ha saffransbröd.
  Hos oss finns inte solen heller. Trodde den var norrut. Men i morron visar det sol på väderkartan. Men jag tror inte på det förrän jag ser solen.
  Önskar dej en skön helg.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 4. Mysig bild!
  Jaa, jag jobbar ju på ett ställe som säljer det renaste saffranet;-) Gissa hur det känns att ta 40:-/ pkt. Sanslöst! Det är sån brist i år pga kyla så vi som beställde 1000 pkt fick bara 200 och mer blir det inte. Men jag älskar saffran så det är bara att öppna plånboken för saffransbullar SKA vi ha!
  På tal om hästeriet, joo, visst ska vi kolla först om intresset håller i sej. Man kan isåfall bli medryttare också. Men jag är så glad åt deras intresse och hoppas att dom ska fortsätta uppskatta det!
  Trevlig helg!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 5. Åh vad gott, hoppas att du lyckades.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Det är så himla gott med saffransbullar, fast det är ju så synd att priset ska vara så förbenat högt på det gula guldet, det gäller verkligen att försöka få ut minsta lilla korn ur de små paketen. Lycka till med baket/Camilla

  SvaraRadera
 7. Hej Carin,
  Är in och kikar, hoppas vi syns på lillejul 1 dec!
  Systerkram från Gudrun

  SvaraRadera
 8. Hej Karin.
  Hoppas allting är bra med dig, min blogg har inte varit klok, men nu tror jag att allting har fixat sig.
  Så mysigt du har gjort med ljuset och lummer och de små kyrkstugorna?
  Ha en bra helg.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 9. Så fint du har gjort. Hoppas att baket blev lyckat. Köpte saffran och betalade 32 kr för en liten påse på 0,50 gram. Har inte bakat något ännu men det får bli en annan dag. Ska gå ut och kratta ihop lite ute i trädgården.
  annika

  SvaraRadera
 10. Så mysig bild du bjuder på, och det tackar jag för nu när det är så grått och trist.
  Ha det gott.
  Många kramar från mig.
  Åsa

  SvaraRadera
 11. Hoppas att det gick bra med bakningen. Älskar saffran och särskilt doften när man bakar, mums. De fina damerna eller rättare sagt den fina damen beställde jag för ett år sedan till min lilla butik och nu är den en dam kvar. De fina lakana finns också i min butik. Prova i inredningsbutiker nära dig och se om dem finns. Kanske finns det liknande. Ibland önskar jag att jag hade en webbutik så att det inte kostade så mycket i frakt för alla som vill ha saker hemskickade.
  Må så gott och du får mer än gärna höra av dig om du har fler frågor!
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 12. Hej Carin!
  Det blir nog perfekt för dig att ha citronträd i det rummet, ett sådant rum skulle jag vilja ha.
  Jag berättade hur jag skött mitt som en kommentar i mitt inlägg så andra kan se det ifall de undrar. Så du är välkommen tillbaka.
  Kram, och ha det gott.

  SvaraRadera
 13. Saffran luktar jul i hela huset. Läser att det inte är så lätt att få tag på i år! kanske bäst att bunkra upp. Är lummer verkligen fridlyst????? Hm, hm i så fall är även jag en bandit!
  Vad vackert du gjort i sidhuvudet på din blogg, Cajsa! Mycket vilsamt!
  Kram
  /Lotta

  SvaraRadera