söndag 10 maj 2009

Snart ny måndag...


Var ut i växthuset och ser att temperaturen drar sig mot kallare väder. Ville kolla upp min nyinvesterade klematis Arabella som står och väntar på utelivet. Tänker försöka ha den i en kruka. Har aldrig ägt en klematis förut men nu eller aldrig!
Om det nu ska vara nya vårtecken måndag så tittar jag mig omkring och letar. Ser inget som jag spontant vill visa. Det får bli en konstgjord trollslända i en av mina pelargonior som också står och väntar på att få komma ut! Nu ska jag se VM-hockeyn klar - Canada eller Ryssland tar guldet! Grattis Sverige till 3:e platsen. Alltid något att glädja sig åt i detta kylslagna väder!
Jag längtar till Italien.....ja just nu längtar jag till ett varmare land.....men det får vänta ett tag till!

13 kommentarer:

 1. Hej! Nu får du vara rädd om din klematis, så den inte fryser för dej. De är ju helt underbara när de blommar sedan. Vad roligt att du varit och hälsat på hos mej.
  Ha det så gott nu.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jag har inte heller lätt att hitta vårtecken. O idag är det vackert men alldeles för kyligt.
  Vi vill ha ljumma vindar nu eller hur?!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Hejsan!!
  Ojdå, jag ser att jag missat vårtecknet hos mig idag...jag satte faktiskt pelargonier ute igår ..hoppas slippa nattfrosten nu!
  Du frågade om det går att beställa rullgardiner...och det går jättebra...om du går in på min blogg, så har jag en liten hemsida i vänsterspalten...du kan klicka på rullgardinen där, så kan du se flera rullgardiner och info där...annars kan du bara skriva och fråga mig!
  ha en fin måndag!!
  kram

  SvaraRadera
 4. Då har den härlig blomning att se fram emot när det gäller din klematis, Arabellan är så fin. Jag kör vårtecken sista veckan nu, då jag heller inte har några vårtecken att visa. Nu går mer inför att se de första sommarperennerna blomma. Kram Merja

  SvaraRadera
 5. Tagetes tycker jag är fina! Förr tyckte jag också att det var "tantblommor", men efter att ha haft tjock med tagetes i mina slänter så njuter av blomman! Klematis är så vackert! Lycka till med din fina kruka!

  SvaraRadera
 6. Tack för dina alltid snälla och gulliga kommentarer. Klematis i kruka, det låter väldigt fint, och så kan du ha den var du vill. Vi har en som jag hittade i skogen där folk slänger rens! Den växer och blommar, hur fin som helst.
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Så fin och färgglad bild !!
  Härligt !
  Du måste komma till Piteå på våra loppisar som vi har varje lördag hela sommaren, det är så mycket saker och bra priser helt underbart !
  Kramen Åsa

  SvaraRadera
 8. Men bara att kunna sätta ut plantor i växthuset är ju ett vårtecken.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset! Nu kanske jag kan använda formen. Parfait kan jag tänka mej men aladåb lever jag gärna utan:-)
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 10. Om så får man lägga en liten "Bertil" dyna från IKEA på stolen så man inte fryser. Har redan spanat in en typ sådan som jag ska lägga dit.

  ~Livet i byn

  SvaraRadera
 11. Åh din första klematis! De är ju helt underbara! Lycka tilll med den :).

  Ha det bra!

  Kram M

  SvaraRadera
 12. Hej hopp !

  Loppisen brukar vara i Badhusparken, men dom skall göra om gräsmattan i år så det blir på Nolia i stället.
  Då ses vi kanske ??
  Kramen Åsa

  SvaraRadera
 13. Visst har vi dåligt med vårtecken...jag glömde då bort dem.

  Har du lyckats få tag i airondecksstolarna - är ju lite knep att måla och skruv a- men jag är så nöjd!

  Kraaam och Godnatt!

  // Maud

  SvaraRadera