fredag 13 mars 2015

Fredagstankar.

Fredagsbestyr med lite bak inför kommande dagar,  tvätt och pappersarbete. Veckan som gått har varit inbokad med många olika möten. En rätt vanlig företeelse hos mig. Vad gäller bak så är jag som besatt av mitt GI-bröd. Har dragit ner persiennen för köksfönstret, vill inte se det smutsiga fönstret och sedan är solen lite ettrig mot dataskärmen.
Ser ofta nu för tiden morgonprogrammen i TV via min laptop. Tänkte skaffa en frukosttv men kom på att detta med play är perfekt! Härigenom får jag ha kvar min tavla i köket, som jag vet att en och annan inte gillar men jag gillar den. Så mycket av vårt landskap som jag besökt i den. Nostalgi. Kanske inte så vanligt med oljemålningar i kök. Ja, inte vet jag!


Sedan blev det glas i kras  när kakan skjutsades in i ugnen - min ugn med bara 3 plattor. Tänk en sådan gammal spis har jag! Gillar den och den får vara hos mig ett tag till. Blir ibland lite anti när jag ser alla tjusiga kök. Inte för att jag inte "can´t afford a new one" utan mer det där med självkänslan hos oss att vi inte vågar ha kvar prylar som funkar. Jag försöker vara trygg i det lilla. Dessutom verkar mina kalas alltid uppskattade.
Under årens lopp har jag bebott en och annan villa, den ena "finare" än den andra men nu njuter jag i min 2:a i vår fantastiskt trevliga bostadsrättsförening i den lilla vänliga staden.
När jag låser upp dörren till min boning varje gång jag varit borta fylls mitt hjärta av tillfredsställelse.
Enkelt att leva på dessa kvadratmeter och när jag åker iväg så kan jag vara borta hur länge som helst, inget som fordrar tillsyn.
Ja, hoppas inte glaset som gick i kras ger mig otur men det är väl speglar som ger otur....för nu vill jag ha tur resten av livet, leva i harmoni med det jag upplever omkring mig, att äntligen våga göra egna val. Mindfulness kallas det visst....
Ikväll blir det "Vinmaffians" tur! Livet känns rätt gott nu!

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte om jag kommenterade eller om jag bara tänkte men det låter som om du har det så bra i din fina lägenhet. Att man trivs är väl det allra viktigaste. Jag har inte riktigt följt vad som hänt sen vi sist "talades" vid här på bloggen, men det verkar i alla fall som om du har det bra!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    SvaraRadera