söndag 9 december 2012

Stockholm i vitt

Har besökt vår huvudstad och förutom lite jobb så hann jag med att vandra runt och känna på storstadspulsen och även lugnet på Djurgården bland andra flanerare. En sak konstaterar jag att snön i Stockholm är inte lika som snön hos mig i norr. Känns som att gå omkring i sylt och jag är helt förundrad över att människan inte sopar av sina fina bilar. De stod fortfarande med snömassor på sig. Inte bra när väderleken förändras. Ja, de lär väl sig eller så lär de sig aldrig. Kanske ett litet problem.
Trevligt har jag haft det.
Kvällsaktivitet på supermysiga hotell och rest Lydmar där vi började med en dry martini med betyg 7.....
Sedan en trerätters med italiensk och norrlänsk mix. Kul!
Vandrade mot Prins Eugens Waldemarsudde och beskådade en jättefin konstutställning av Helene Scherfbeck, en av nordens största konstnärer, och Lars Jonsson, den fantastiska målaren med alla sina fågelbilder.Ljusets furste, 2011. Akvarell, 76 x 105 cm. Foto: Lars Jonsson, beskuren Fick t o m se honom i aktion vid en enorm tavla i Prinsens ateljé.
Utöver detta fick jag njuta av Prins Eugens konst och inta lunch i Prinsens kök. Så fint!
Diskbänken i koppar, den stora vedspisen och mycket känsla omgavs jag av i det rummet. Att jag dessutom hade en kär skolkamrat med som ciceron ända från folkskolan gjorde inte saken sämre.

Life is what you make it - Ha en fin adventssöndag!

6 kommentarer:

 1. Stockholm i december är fint, roligt och åka med en väninna. Scherfbeck har målat en av mina favorittavlor, kanske såg du flickan som knyter sina skor.
  Adventskram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt att åka till Stockholm, men det känns allt skönt att komma hem igen.
  Jag har också konstaterat att snön är olika på olika platser i vårt land. Vi har ca 20 cm snö och det har varit väldigt kallt hos oss, ner mot -25 grader. Fast vi har klarat oss bra från snöovädrerna som drar fram söderut och vid ostkusten. Vad fint det måste vara på Valdemarsudde nu i snöskrud.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Lars Jonsson är en fantastisk konstnär, har flera böcker utav honom...älskar hans fåglar :) ha en mysig lussedag, kram

  SvaraRadera
 4. Ha en fin adventshelg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Härligt med en stockholms utflykt//Britt

  SvaraRadera
 6. Tittar in en liten sväng och önskar dig GOD JUL !!!
  Simma lugnt, kram från Maria ♥

  SvaraRadera