lördag 21 juli 2012

Skattkistan


Mina älskade barnbarn gör en spännande upptäckt vid älvstranden  De hade hittat en skattkista full med minnen från min pappas stallkammare. Det poppade upp minnen från min barndom, posistiva minnen.  Det var hästskosöm och annat spännande i den på den gamla goda tiden. Barnen blev nyfikna och jag berättade bl a om alla hästar som fanns i vårt stall. Det var inte en, eller två eller tre nej oj, ibland svårt att räkna dem på fingrarna. Förstår numera hur stressigt livet var för min pappa.  Nu blev skattkistan fylld med kottar och andra påhittiga saker. Lupinbacken hos mig i vattenhålet är också minnen från några frön jag kastade ut för väldigt länge sedan när stugan byggdes. Frön jag fick från en arbetskamrat som inte längre är i liv, men när jag tittar på mina lupiner finns hon där. Må så gott mina bloggvänner!

5 kommentarer:

 1. Den skattkistan kommer dom och ha roligt med, kanske blir dom Pippi och en sjörövare. Ja du hör, jag skulle också vilja leka men en skattkista. Lupinerna tog sig bra, blev färgrikt i backen.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Skattkistor är väldigt OK, jag hade gärna också fått en!
  Vilka fina lupiner, jag tycker det är så fint, dom har ju redan blommat över här nere, men det kommer fler somrar och tiden går fort.
  Agneta
  kram

  SvaraRadera
 3. Spännande för barnbarnen!! Å bra för fantasin...
  Lupiner...har också försökt att så lite på ängen bredvid, men det vill sej inte riktigt. Får väl prova igen...
  Ha en bra fortsättningen på sommaren!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Spännande med en Skattkista. Att sen få i sig lite historia på köpet i ett sammanhang det är inte dumt. Vackert med dina minneslupiner där i slänten. Fint minne att ha från en bortgången arbetskamrat. Det är roligt med minnen från växter också...var de har vuxit tidigare, vem man fick den av eller snodde ett skott eller...

  Ha en fortsatt fin sommar.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Härligt med gamla minnen som man gläds åt...vad roligt för dina barnbarn :) hoppas ni har samma fina väder som vi, kram

  SvaraRadera