onsdag 11 mars 2015

Hos Kung Bore
Knackade på dörren hos Kung Bore. En liten blå strimma hopp lyste igenom den renklädda pampiga dörren med renhornen som dörröppnare. Helt plötsligt stod han där, Lång, vacker, lite sorgsen i blicken men med ett leende under ytan.
Inne i salen blev jag bjuden på torkat renkött, varm buljong och ett glas med vit, klar, isig dryck där lingonen trängdes mellan isbitarna. När jag drack kände jag hur vargtassen greppade tag om mig. Jag upplevde något nytt och befriande.Tittade ut genom ett vackert fönster som blev en snötavla för mina ögon. Det dramatiska fjället visade sig från den nyckfulla sidan i horisonten. Det hade plötsligt börja dra ihop till oväder och klass 1 varningen stod för dörren.
Tur att det fanns vargfällar inne i kåtan så jag kunde stanna tills ovädret dragit förbi. Det snöiga, obeskrivligt underbara vinterlandskapet gjorde mig lugn där jag befann mig långt hemifrån.
Kändes som inkörsporten till något nytt och befriande till min tidigare vansinniga värld. Helt plötsligt blev jag varm i hela kroppen, vaknade och upptäckte att jag för ett ögonblick varit inne hos Kung Bore i Drömmens Rike.
Risken finns att jag gärna reser tillbaka dit.
1 kommentar:

 1. Hej Cajsa, roligt att du skriver igen. Och så
  bra du skriver, som en saga för vuxna. För en
  kort stund såg jag framför mig det du skrev.
  Ha det gott och stor kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera